1

Hotfullt USA inför nya sanktioner mot Iran

Donald Trumps sionistiska administration fortsätter hetsa mot Iran – Israels ärkefiende. USA inför nya sanktioner mot landet som omfattar 13 personer och tolv företag.

USA-administrationen menar att ett missiltest Iran genomförde förra helgen innebär ett brott mot FN-resolutionen 2231, som säger att landet inte får avfyra robotar som kan bära kärnvapen. Men Iran och Ryssland har tillbakavisat att det rör sig om ett brott mot resolutionen.

– Det internationella samfundet har varit för tolerant gentemot Irans dåliga uppförande. Ritualen att samla FN:s säkerhetsråd för ett krismöte och utfärda ett starkt uttalande är inte nog. Trump-administrationen kommer längre inte längre tolerera Irans provokationer som hotar våra intressen, säger en hotfull Michael Flynn, nationell säkerhetsrådgivare åt president Trump, och fortsätter:

– Tiden då vi blundade för Irans fientliga och krigiska handlingar gentemot USA och våra allierade är över.

Tvärtom vad Flynn säger har Iran varit resonliga och tidigare kommit överens om ett avtal med USA, Ryssland, Kina, Storbritannien, Frankrike och Tyskland för att reglera det iranska kärnenergiprogram.

Det är inte Iran som militärt attackerar land efter land efter land. Det är USA.

Vad det handlar om är att Israel nu ser en möjlighet att krossa Iran. Redan söndagen efter presidentinstallationen i Washington talade Donald Trump och Israels premiärminister Benjamin Netanyahu – som är personliga vänner – om ”frågan om Israels ärkefiende Iran”, uppger SvD.

Den iranska regeringen har besvarat sanktionerna med att införa begränsningar för amerikaner som anklagas för att stödja regionala terrorgrupper.